Aktuellt

2022-05-05 Ny VD på Brålanda Industri

ny vd dennis

Den andra maj tillträder Dennis Kristiansson som ny VD på Brålanda Industri AB. Han efterträder Leif Broberg som varit VD på bolaget sedan 1992.

-Vi har haft en fantastisk utveckling från sju anställda och en omsättning på sju miljoner fram till idag då vi är 42 anställda med en omsättning på 100 miljoner. Vi har under denna tid gått från bysmed till fabrik med nästan allt digitaliserat. Denna resa vore inte möjligt utan vår fantastiska personal. Jag är säker på att Dennis kommer fortsätta att utveckla verksamheten tillsammans med personal och kunder. Jag kommer att stötta Dennis samt jobba med kalkyl, säger Leif Broberg.

Brålanda Industri startades i Brålanda, Dalsland, 1964 av Bertil Broberg. Sönerna Kent och Leif Broberg tog över företaget 1985. År 2015 tog Leif ensam över företaget. För tre år sedan gick Leifs söner Erik och Johan Broberg in som delägare.

Dennis Kristensson bor i Trollhättan och har en bakgrund från fordonsindustrin där han har haft olika ledande roller.

– Då jag varit verksam inom bilindustrin i 28 år så känns det väldigt spännande med en ny bransch och att få möjlighet att arbeta med nya saker och även kunna dela med mig av mina erfarenheter till Brålanda Industri. Jag kommer senast från T-Engineering AB i Trollhättan, där jag har varit med och byggt upp bolaget från start. Jag har haft olika roller i bolaget men senaste tiden som VD. Jag ser verkligen fram mot att kliva in i rollen som VD för Brålanda Industri och ta vid efter Leif, säger Dennis Kristensson.

 

Intervju GLA

gla20190918

Erik intervjuades av Västsvenska handelskammaren angående gymnasial lärlingsanställning.

Klicka på via länken nedan för att läsa intervjun:

https://gymnasielarling.se/pa-lang-sikt-gor-gla-alla-till-vinnare/